torstai 9. heinäkuuta 2009

Pankista elokuvateatteriin salissa eläviä kuvia

seinällä niin kuin mielessään näkee kaiken kuvina

tai liikkuvina kuvina muttei koskaan kahta samaan aikaan

eläviä ihmisiä katsomassa eläviä ihmisiä eläväksi

kuvaksi muuttuneena hassua kun sitä ajattelee

niin kuin tämä kirjoitus muuttuu mielessä

eläväksi mitä sekin on elääkö kivi elääkö puu

onko eläminen määriteltävissä vain biologian termein

ei edes mennä siihen millaista on hyvä ja huono

elämä nyt sankari ampuu vihollista joka on 

paha ja sankari hyvä

elokuvan lopussa ymmärrän että olen katsonut aivan 

väärää elokuvaa ja lähden pois kävelen

kaupungilla varjoni seuraa kivistä seinää

pitkin kiinnitettynä minuun

tuntuu kuin se nauraisi

selkäni takana

4 kommenttia:

 1. Siisti - ja hyvä vastaus! Siis on kai vastattavan vastuulla määritellä mikä vastaus on hyvä, ja minusta tämä jotenkin sopii mainiosti edeltävään runooni. Assosiaatiot ovat vilkkaita ja teräviä. Pieni tasonlasku on minusta tässä kohdassa:

  eläväksi mitä sekin on elääkö kivi elääkö puu

  onko eläminen määriteltävissä vain biologian termein

  ei edes mennä siihen millaista on hyvä ja huono

  elämä nyt sankari ampuu vihollista joka on

  Mutta en osaa tarkasti osoittaa sitä. Ehkä tuo "elääkö puu" tulee joltakin toiselta vuosikymmeneltä, ja on jotenkin liikaa runolliseen kieleen kuuluva / liian helppo; samoin huonon ja hyvän metaviite voisi olla enemmän meta minusta, nyt se on melko tavallista ajattelua.

  Mutta tosiaan mainio teksti, josta innostuin tässä aamukahvilla. Tyhjä rivi toimii mainiosti ja luo tilaa hengittää. Jos siihen on piilotettu jotakin, en sitä löytänyt.

  Mahtipontista!

  VastaaPoista
 2. mietin juuri harryn osoittamien kohtien lisäksi loppua, siinäkin ratkaisu on tyylillisesti toimiva, mutta tietty helppous vaivaa: tuntuu, että olet valinnut ensimmäisen mieleentulevan asian, että varjo NAURAA selän takana. jos se tekisi jotain muuta, kummempaa, ristiriitaisempaa, efekti olisi heti moninkertainen. kiinnostava teksti silti, eikä siinä musta sen kummempaa kuin että tunnistat löysimmät kohdat ja virität niitä, teet niistä kiinnostavampia, jos siis palaat tähän joskus. toivottavasti :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä että jostain osista ilmeisesti piditte :D väänsin tätä kun pääsin töistä kotiin yheltätoista ja tuntui että nyt menee välillä "liian perinteisellä" linjalla. loppuun kaipasin itsekin jonkinlaista kliimaksia, mut ei kertakaikkiaan tullu mitään päähän :/

  VastaaPoista
 4. kyllähän siellä kliimaksi on, ei siinä mitään, mut kyse onkin vaan sen kiintoisuudesta. kuten sanottua, musta tää vaatii vaan vähän viritystä, eli toteat itelles, missä kohdissa mennään "liian perinteisellä" linjalla, poistat ne kohdat ja kirjoitat tilalle vahvempaa settiä. helppoa? en tiedä. tarpeellista? minusta. :)

  VastaaPoista