sunnuntai 4. lokakuuta 2009


Otan varmuudeksi kaksi säkkiä, jos
kuitenkin tulee sen verran.

Hän souti selälle, veti verkot, ja tulihan sitä.

Olipa hyvä, että otin kaksi säkkiä, vaikka
olin olla ottamatta, hän mietti.

8 kommenttia:

 1. Aitassa oli vähän tuonnepäin oleva kohta, mutta kirjoitin tuon kuitenkin siitä erillisenä. Joka tapauksessa mies mietti, että onpa hyvä kun tuli ottaneeksi kaksi säkkiä.

  VastaaPoista
 2. Okei, mietinkin että oli ainakin melkosen sama idea.

  Hyry on yhtäkkiä tosi muodikas, ainakin joissain piireissä ;)

  VastaaPoista
 3. Hyry on aina ollutkin muotia, parodiana ja ilman! Tämä oli minusta hauska runo. Tämä varmaankin sopisi käsikirjoituksesi Suomi-teemaan, jos tahdot sellaista pitää yllä; tosin monien blogirunojen kanssa on ongelma saada ne kirjaan sopiviksi sillä tavoin etteivät tunnu tilapäistekeleilä. Kannattaa siis varmasti kirjoittaa käsikirjoitusta myös erillään blogista, tutkiskella mitä käsikirjoitus tarvitsee.

  Olen minäkin vanha setä, hyvä jumala, kun annan tällaisia ohjeita! Sorry!xD Minun pitää lähteä teidän nuorempien kanssa bilettämään, jotta vältän parrankasvun & taatamaisen pukeutumisen!

  VastaaPoista
 4. niin, milloinkas hyry olisi pois mennyt? mutta joo, tulihan siltä just kirja ekan kerran kymmeneen vuoteen, että miksikäs ei. hyry on myös siitä hyvä, ettei se oo koskaan muodissa.

  VastaaPoista
 5. joo, tuu harry kreisibailaamaan, voidaan esim tanssia pöydillä ja paljastaa tissimme toisillemme

  VastaaPoista
 6. Minä en nyt tajua, että mistä tämä runo kumpuaa, vaikka siitä pidänkin. Siis Antti Hyryn aitassahan on joku tuollainen kalansaalistuskohtaus, mutta onko tämä nyt ikään kuin sen uudelleenkerronta? Joka tapauksessa viimeisen rivin "olin olla ottamatta" toimii kuin hidastetöyssy moottoritiellä. Mikä runouden kannalta on hyvää, on liikenteelle vaarallista.

  VastaaPoista
 7. no melkein uudelleenkerronta, mutta ei aivan. eikä se hyry-yhteys minulle mitenkään merkityksellistä ole.

  aitassa on kalastuskohtaus, jossa mies miettii runsaan saaliin saadessaan, että hyvä kun tuli otettua kaksi säkkiä. minä luin sen kohdan ja sitten heti kirjoitin tuon kännykkään, kun se tuntui jotenkin merkitykselliseltä.

  "--toimii kuin hidastetöyssy moottoritiellä. Mikä runouden kannalta on hyvää, on liikenteelle vaarallista."

  hienosti sanottu. ja edelleen: mikä on liikenteelle vaarallista, on valokuvataiteen kannalta hyvää!

  VastaaPoista