torstai 10. syyskuuta 2009

Mulla on kynä jossa lukee:
FK l Finanssialan Keskusliitto
En tiiä mistä oon saanut
Kynän
Tietääkseni en ole finanssi alan ihmisiä

Vaikka omistankin rahaa & massia
Omaisuus on mulle toisarvoista
Pidän arvossa hengkistä pääomaa
En esim katso immeistä vaatteisiin tai kledjuihin
Vaan haluan nähdä heidän sydämensä sisimpiin

Muuten
Buongriono kaikki kuumat
Italialais misut
!

Mutta puheet oli
Kynästä
Ihmettelen siis mistä olen saanut sen kynän
EN kirjoita eli
EN ole mikään kirjottelija
Enimmäkseen pärjään tietokoneella tai läppärillä
Käytän niitä spelaamiseen ja p0rnon runkkaamiseen
Jatkotilanteissa
Aion kuitenkin pitää
Kynää taskussa
Ihan vaan
Varmuuksien varalta

7 kommenttia:

 1. mun sadas runo muuten. harmi et ei oo parempi

  VastaaPoista
 2. Onnea joka tapauksessa sadasta! Tässä runossa on samanlainen ongelma kuin monissa oman blogini hieman vanhemmista teksteistä: puhujaääni on niin yhtenäinen että vaikka jonkinlaisia etäisiä flarf-kytköksiä onkin, teksti on lähellä beat-hölmöilyä ja itseironista keskeislyyriikkaa.

  Tämä siksi ettei lyyrinen minä mene tarpeeksi rikki, tekstissä ei ole vielä ehkä riittävän monesta lähteestä otettuja juttuja, ja tulos on liian eheä tekstipinta & liian homogeeninen ajatusmaailma. Ironia on turhan kepeää ja harmitonta; todellisia kipupisteitä ei ole; lukutapoa on vain yksi; ja puhuja samastuu liikaa kirjoittajaan itseensä.

  Sanon tämän koska olen itse viime aikoina yrittänyt katsella blogiani ja miettiä, voisiko siitä jollakin tavalla koostaa kirjan, ja olen törmännyt juuri tämänkaltaisiin ongelmiin omissa teksteissäni. Niitä on aika vaikea lähteä editoimaan; suurimman osan varmaankin heitän vain roskakoriin. Mutta ehkäpä sinä nuorena ja voimakkaana saat tästä hiomalla, yhdistelemällä ja vinouttamalla vielä mukavan runon aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. harryltä tuttuun tapaan terävää settiä: kuin naula jota on lyöty kantaan!

  ei siis lisättävää, paitsi että tää ei ole löydössettiä, vaan kirjoitin tuon bussissa matkalla helsingin keskustasta koskelaan. ainoa runoon liittyvä löydös oli tosiaan tuo kynä, jonka äkkäsin laukustani: jäin miettimään, että miksi helvetissä mulla on asia, jossa on moinen teksti, ja mistä olen sen voinut saada.

  mutta tosiaan, nuo pointit flarfista yleensäkin oli tosi tarkkoja, tarkkoja.

  VastaaPoista
 4. Ajattelin hakuina lähinnä säkeitä "Buongriono kaikki kuumat / Italialais misut", joka on uskoakseni jonkinlainen post-flarf säepari, jossa flarf-tradition tuntemus antaa oikeuden kirjoittaa italialais misut erikseen ja buongiorno väärin.

  Tietenkin tuolla tavoin olisi voinut kirjoittaa esim. flarfista tietämättä, mutta nyt nähdäkseni kirjoitusvirheet ovat runoissa yleisempi, hyväksytympi keino flarfin ansiosta (ajattelen esimerkiksi Tytin kirjaa). Siksi tekstisi tuo osa vaikutti haulta. Tässä mielessä omituista: olet käyttänyt m/kieltäsi väärin viitataksesi tekotapaan, joka ei runoosi kuulu (tässä ei ole mitään väärää, jossakin toisessa kontekstissa tämä voisi olla kiinnostavaakin, nyt vain runo tosiaan on vähän tylsä).

  Kommentin kirjattuani mietinkin että olet saattanut kirjoittaa kaiken itse; tällöin ainut lähde on siis pääsi, joka ei ole kirjoitushetkellä ollut tarpeeksi sekaisin. Taidanpa tarjota sinulle kunnon kollegana vähän viiniä, jotta mielesi fragmentoituu. :)

  VastaaPoista
 5. älä pyydä mitä et tiedä haluavas...

  VastaaPoista
 6. kuulin juuri, että sain kyseisen kynän ÄIDILTÄNI.

  eli muutos runoon:

  Mulla on kynä jossa lukee:
  FK l Finanssialan Keskusliitto
  Oon saanut sen kynän
  Äidiltä
  En tiedä mistä oon saanut sen
  Äidin"

  VastaaPoista