tiistai 8. syyskuuta 2009

Paastopaisti, paahto


Jos joskus vielä sanotte
että tässä teoksessa
kevyt tapaa raskaan
huumori sekoittuu vakavaan
tai että arkinen kohtaa ylevän

minä nauran teiltä
teidän kasvonne pois

11 kommenttia:

 1. Moi Erkka,

  tämä olisi erittäin hyvä loppukaneetti, epigrammaattinen tiivistys, jonkun proosarunon päätteeksi. Taivas yksin tietää millaisen proosarunon, ehkä sä kirjoitat sen.

  VastaaPoista
 2. Tuo alkuosa on myös tarkkanäköistä. Huusin tästä vähän aikaa sitten humalassa jollekin, että en vain enää kestä "arkinen kohtaa ylevän"-läppää, se on ainut asia josta olen kiihtynyt vuosiin; muutoin tunne-elämäni on kuollut. Kiitän runosta.

  VastaaPoista
 3. kiitos. runo syntyi kun luin anja erämajan (wtfsoy) uuden kokoelman takakannen, jossa mainostettiin teoksessa vitun arjen kohtaavan vitun ylevän. sit vitutti.

  VastaaPoista
 4. ja kiitos Vesa, ei yhtään paskempi ehdotus! voisin tosin korvata sanan "nauran" sanalla "syön".

  VastaaPoista
 5. WTFSOY on ehkä paras akronyymi IKINÄ. OMGtava ei oikeen toimi yhtä hyvin. QQummerus on vähän kaukaahaettu. Näistä vois tehdä leikkimielisen kilpailun! Paras voittaa mun Jippu-kirjani alkuperäiskäsikirjoituksen!

  VastaaPoista
 6. Ai niin, "teiltä / teidän" on hiukan mölötöks, torta på torta, kun "-nne" jo sisältää sen pronominin, siispä joku adjektiivi tai muu määre vois olla parempi ton "teidän" paikalla.

  VastaaPoista
 7. kiitos teemu! jeps, mietin kyllä tota, oikeastaanhan se vois olla: nauran teiltä / kasvonne pois, ja toimisi rytmisesti sellaisenaan. mutta sitten aloin miettiä sitä lausuttuna, ja miellyin siihen miten painokkaasti sen voisi ilmaista: minä nauran teiltä (tauko) teidän kasvonne pois. eli vaikka siinä on syntaktisesti löysää/toistoa, niin ei välttämättä lausuttuna.

  akronyymiväännösskaba kuulostaa hauskalta, mutta enkös mä sitten voittanut sen jo!

  VastaaPoista
 8. Eiku sä voitit alkuerän. Nyt alkaa miesten taistelu! TITAANIT KALSKAA!

  VastaaPoista
 9. runo syntyi kun luin anja erämajan (wtfsoy) uuden kokoelman takakannen, jossa mainostettiin teoksessa vitun arjen kohtaavan vitun ylevän.

  jos toi on totta niin mä meen ja räjäytän itteni kadulla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111

  VastaaPoista
 10. laitan tarkan sitaatin jahka pääsen luennolta. eli varaa vaan makkarat ja piuhat takin alle.

  VastaaPoista
 11. jahas, vähän myöhässä mutta tässä tämä kuitenkin tulee, eli anja erämajan wtfsoyn kokoelman takakansiteksti: "'Kuuluuko tämä teille' tekee moniäänisiä rajanvetoja itsen ja muiden, elämisen ja asumisen välille otteella, jossa keveä yhdistyy vakavaan ja arjen tunnistettavat tilanteet outoihin."

  VastaaPoista